MERI-VHF-DSC-RADION TESTAUSILTAAika: 5.6.2019 klo 17:00 - 20:00
Paikka: Linnunlahden satama, Joensuu

Veneilijä, onko sinulla veneessä kiinteä MERI -VHF -puhelin? Nyt sinulla on mahdollisuus testata puhelimen toiminta ja saada myös vinkkejä mahdollisten vikojen korjaukseen.

Puhelimen täytyy olla kunnossa, jotta siitä olisi apua hätätilanteessa. Suurimalla osalla veneilijöistä, joiden veneessä on kiinteä VHF-puhelin, on käsitys, että puhelin toimii ja on kunnossa, kun siitä kuuluu esim. kanavalla 9 Saimaan VTS-keskuksen liikenteen ohjaustietoja isommille aluksille tms. Vain harva veneilijä kuitenkin testaa säännöllisesti, toimiiko puhelimessa myös lähetys ja millä teholla.

Järjestämme kaikille veneilijöille tarkoitetun vapaaehtoisen meriradioiden testauspäivän 5.6.2019 klo 17.00 – 20.00 Joensuun Linnunlahdella. Tapahtumassa mukana Joensuun pursiseura, Veneilyseura Loisto, Joensuun veneilykoulu, Pohjois-Karjalan Radiokerho.

  • Testauksessa voit todeta:
  • Oman meriradion toiminnan (lähettää/vastaanottaa sekä DSC että puheella)
  • Antennin lähetys/vastaanottotehon
  • Ostaa nimellishintaan muutamalla eurolla esim. uuden liittimen huonon tilalle

 Pääkaupunkiseudulla toimiva veneseura oli järjestänyt jäsenilleen vapaaehtoisen testi. Testiin osallistui n.10% seuran 300 veneestä, joissa oli VHF-puhelin.Testin tulokset olivat aika huolestuttavia. Tässä testaajien kommentteja.
• Radio-järjestelmät pääsääntöisesti amatöörien itse asentamia ja usein jo alun perin väärin tehtyjä.
• Veneen antennit ja niiden johdotukset usein vuosia vanhoja ja meriympäristön vaikutukset selvästi näkyvissä.
• Edellä mainituista syistä johtuen valtaosassa mitatuista järjestelmistä oli jokin merkittävä vika, joka heikensi suorituskykyä olennaisesti.

Testaukset tehdään ilman aikavarauksia ilmoittautumisten perusteella.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen testaukseen.

Eero Muikku
katsastuspäällikkö
Joensuun Pursiseura
050 3886705